Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

βιβλίο !! δείτε τι σας προτείνουμε


Ένας αλλιώτικος παππούς κι ένας δεκάχρονος εγγονός, ο Αντώνης.  Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, γύρω στα ογδόντα, πληθωρικός σε συναισθήματα, γνώσεις κι εμπειρίες και με ιδιαίτερες συνήθειες, εξάπτει τη φαντασία του Αντώνη με τις ιστορίες που του αφηγείται από τη ζωή του.  Όλα αυτά  του Αντώνη του φαίνονται τόσο υπερβολικά και απίστευτα που αναρωτιέται:  αλήθεια, ψέματα;
Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον παππού του μέσα από τις αφηγήσεις του και τη συμπεριφορά του, ο Αντώνης βαδίζει σ' ένα δρόμο αυτογνωσίας και ωρίμανσης καταλήγοντας να γίνει θαυμαστής του, όχι μόνο εξαιτίας της φυσικής τους σχέσης, αλλά γιατί ο παππούς αποτελεί αξιοθαύμαστο πρότυπο. 
Μια τρυφερή σχέση παππού και εγγονού με φόντο τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου μέσα από τα γεγονότα αναδεικνύεται η προσπάθεια του αγοριού να κατανοήσει τον παππού και να τον κάνει να νιώθει περήφανος για κείνον.

Για αναγνώστες 11 έως 111 ετών
 


παραξενο?? (ΖΩΑ)

 Cantorii Pelochelys


Αντιλόπη Saiga






















 Κουνέλι της Ανγκόρα






















 Long-eared Jerboa (καγκουρίκι)

 Nudibranch (θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας)
























ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ

Δυο συνεργάτες συζητούν στο γραφείο 
- Βρε Γιάννη, ακόμη εδώ είσαι; δεν πηγές στην κηδεία της πεθεράς σου; 
- Πρώτα η δουλειά και... μετά η διασκέδαση.




πολύ καλό 100% γέλιο
Πάνε κάποιοι τουρίστες Έλληνες στην Αλβανία και ανάβουν φωτιά για να ψήσουν παιδάκια. Επειδή όλα τα σπίτια εκεί είναι από ξύλο η φωτιά εξαπλώθηκε και έκαψε τη μισή Αλβανία. 
Την επόμενη μέρα οι Αλβανικές εφημερίδες γράφουν: 
- "Απρόσεκτοι Έλληνες έκαψαν τη μισή Αλβανία." 
Τα παίρνουν λοιπόν οι Αλβανοί και πάνε στην Ελλάδα ψάχνουν ψάχνουν μα δεν βρίσκουν τίποτε από ξύλο όλα από τσιμέντο τελικά βρίσκουν ένα και το καίνε." 
Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες γράφουν: 
- "Βλάκες Αλβανοί έκαψαν την πρεσβεία τους."




Ένα αντρόγυνο μαλώνει στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή ο άντρας βλέπει δύο γαϊδούρια και λέει στη γυναίκα του, για να την πειράξει: 
- "Συγγενείς σου είναι;" 
Και η γυναίκα του απαντάει: 
- "Ναι. Τα πεθερικά μου!




Ένα ζευγάρι έχει καλέσει για φαγητό μερικούς φίλους. Η ώρα πλησιάζει και ο κύριος παίρνει από την ομπρελοθήκη πέντε ομπρέλες και τις κρύβει στο ντουλάπι. 
- "Τι συμβαίνει;", τον ρωτάει έκπληκτη η σύζυγος. "Φοβάσαι μήπως οι φίλοι σου, σου τις κλέψουν;" 
- "Όχι, φοβάμαι μήπως τις γνωρίσουν!!!"

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΦΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΦΙΕΣ........

Ο άνθρωπος χωρίς φιλότιμο είναι τιποτένιος. Το φιλότιμο είναι εκείνος ο μοχλός με τον οποίο μπορεί κανείς να μετατοπίσει τη γη.
Ι. Τουργκένεφ*


Περιφρόνησε αυτά που αγαπούν οι άνθρωποι και θ' αγαπηθείς απ' τους ανθρώπους.
Χαντίθ


“Στην υπερβολική λογομαχία χάνεται  η αλήθεια”.  Σύρος


Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εμείς εγκαταλείψαμε”. Κλεόβουλος

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


Δωρεάν παιδεία τέλος: «Λουκέτο» στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων


Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων με ημερομηνία 17/2/2012:
Αγαπητοί συνεργάτες,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012. Ενόψει της κατάργησης προτείνουμε στους συνεργάτες βιβλιοπώλες, που έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, εντός δέκα ημερών, να προβούν σε νέα παραγγελία βιβλίων ισόποση του πιστωτικού τους (εκκαθάριση του....
λογαριασμού τους με τον ΟΕΔΒ) διότι η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τον ΟΕΔΒ είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ευκολη συνταγη - γλυκακι(ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)

Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό..κάθε φορά που το φτιάχνει η μαμά μου το τρώω όλο μόνη μου!!!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 6 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 σαντιγύ morfat
  • 1 ζαχαρούχο γάλα


Πως το κάνουμε:

  1. Σπάμε τα μπισκότα ανώμαλα (υπολογίστε περίπου στα τρία κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε σ'ένα ταψί.
  2. Βράζούμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και 3 με 4 κομμάτια απ΄τα 5 κομματια (συνήθως) της κουβερτούρας (το υπόλοιπο το κρατάμε για στόλισμα μετά). Πήζει απότομα η κρέμα μας. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ πηχτή!!
  3. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω απ'τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.
  4. Χτυπάμε καλά σ'ένα μπολ τη σαντιγύ ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.
  5. Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνουμε και τη σαντιγύ μας από πάνω.
  6. Και τέλος τρίβουμε με τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα μας από πάνω. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να γίνει πιο συμπαγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα δεν πρέπει να ναι σε μία επίπεδη στρώση, γι'αυτο και τα σπάμε. Να ναι ψιλοανώμαλη η στρώση για να πέσει και ενδιάμεσα ίσως η κρέμα.
Επίσης η κρέμα δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή και πρέπει να τη ρίξουμε καυτή πάνω στα μπισκότα για να μαλακώσουν.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο (δηλαδή για να μαλακώσουν τα μπισκότα) πρέπει, άφου ρίξουμε την κρέμα, να το αφήσουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει. Μέτα από λίγο μπορουμε να το βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορα.



ΣΙΝΕΜΑ.......


THE MUPPETS



ΣκηνοθεσίαΤζέιμς Μπόμπιν
ΗθοποιοίΤζέισον ΣίγκελΈιμι ΆνταμςΤζακ Μπλακ
ΧώραΗΠΑ

Βρισκόμενοι για μίνι διακοπές στο Λος Άντζελες, ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος fan των Muppets στον κόσμο, ο αγαπημένος του αδελφός Γκάρι και η κοπέλα του Μαίρη, πληροφορούνται πως ο μεγιστάνας του πετρελαίου Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή! Ευθύς αμέσως, οι τρεις τους αποφασίζουν να προσεγγίσουν τον Κέρμιτ τον βάτραχο στην έπαυλή του και με τη βοήθειά του να αναζητήσουν τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του, πείθοντάς τους να προχωρήσουν στην επανασύνδεση του δημοφιλέστατου θιάσου τους. Σκοπός τους να διοργανώσουν τον μεγαλύτερο τηλεμαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με τη ελπίδα να συγκεντρώσουν τα $10 εκατομμύρια που απαιτούνται, ώστε το θέατρό τους να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο Τεξ Ρίτσμαν δεν σκοπεύει να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα, καθότι ποτέ του δε χώνεψε τα "άνοστα" αστεία των Muppets...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

παραξενο??


Φανταστείτε να ξυπνήσετε μια μέρα σε ένα νησί εντελώς ξαφνικά (Lost κατάσταση) να ρίξετε μια ματιά γύρω σας και να αντικρίσετε εικόνες όπως αυτές που θα δείτε στην συνέχεια, στις φωτογραφίες που ακολουθούν..

Η πρώτη εντύπωση σας θα είναι να  νομίζετε ότι δεν είστε στην Γη, ότι σας απήγαγαν εξωγήινοι και σας  μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.
Η πραγματικότητα βέβαια θα είναι ότι είστε ακόμη στη Γη, πιο συγκεκριμένα στο νησί Ευδαιμονία ή αν θέλετε Σανσκριτικά Socotra  (Σοκότρα)

Το αρχιπέλαγος Σοκότρα είναι τμήμα του εδάφους της Υεμένης και αποτελείται από μια μικρή αλυσίδα από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Το Σοκότρα έχει παρθένες παραλίες, τρομακτικά βουνά και τερατώδης μοναδικά σπήλαια. Το νησί Σοκότρα είναι  διάσημο για τη μοναδική χλωρίδα του, και το ένα τρίτο των φυτών που βρέθηκαν στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη!!!