Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

βιβλία

Ο Δον Κιχώτης 





O Δον Κιχώτης, ο ιππότης της ελεεινής µορφής, ξεκινά εκστρατεία για να κατακτήσει τον κόσµο της φαντασίας του. Θα τα βάλει µε γίγαντες, µε στρατιές ολόκληρες, θα κατατροπώσει το κακό και γενναίος πια, θα γυρίσει πίσω για να κατακτήσει την πολυπόθητη καρδιά της αγαπηµένης του Δουλτσινέας. 
Σύντροφος κι υπηρέτης του σ αυτή την περιπέτεια, βρίσκεται στο πλευρό του πάντα ο πιστός Σάντζο Πάντσα, ο οποίος ελπίζει να λάβει τα αξιώµατα και τα πλούτη που του ’χει τάξει ο κύριός του, όταν βέβαια γίνει βασιλιάς. 



Όλιβερ Τουίστ








Σύντομη περιγραφή
Στο ζοφερό περιβάλλον ενός επαρχιακού φτωχοκομείου γεννιέται ένα αγόρι. Η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα και το παιδί μεγαλώνει στο φτωχοκομείο. Χωρίς στοργή, δίχως χαρά, πεινασμένο και ρακένδυτο, θα γνωρίσει όλη την κακία των ανθρώπων. Η απόγνωση το εξαναγκάζει να ξεκινήσει με τα πόδια για το Λονδίνο. Εκεί θα πέσει στα νύχια μιας σπείρας κακοποιών, από την οποία θα προσπαθήσει να το γλιτώσει ένας καλοκάγαθος άνθρωπος. Η μοίρα όμως του επιφυλάσσει νέα δεινά. Ένας ετεροθαλής αδελφός του, για να καρπωθεί μόνος του την πατρική περιουσία, θα το ξαναρίξει στη σπείρα των κακοποιών.
Η απαράμιλλη πένα του Ντίκενς περιγράφει με γλαφυρή ζωντάνια τις φοβερές περιπέτειες του μικρού Όλιβερ, στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να βγει από τα σκοτάδια του υποκόσμου στο φως και να αναζητήσει την ευτυχία ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου