Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ρολο μαρμελαδας μεσα σε 15 λεπτά έτοιμη ??? Πάμε

Ρολό με μαρμελάδα
Επίπεδο δυσκολίας 1
Χρόνος 15 λεπτά

Υλικά
6 αυγά
12 κ.σούπας ζάχαρη
12 κ.σούπας αλέυρι τύπου φαριναπ
1 φακελάκι μπέκιν
1 βανίλια
Για την γέμιση: 1 βαζάκι των 450 γρ μαρμελάδα (βερίκοκο, φράουλα, κεράσι ... ότι τραβάει η όρεξή μας), καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 220ο-250ο. 
Χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη
Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι, μπέκιν, βανιλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Σε ένα βαθύ ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε την ζύμη μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 10΄περίπου (μέχρι να ροδισει και να φουσκώσει καλά)
Απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα.
Βάζουμε πάνω στην βρεγμένη πετσέτα την ζύμη που έχουμε ψήσει μαζί με την λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω της την μαρμελάδα (και τα καρύδια ή αμύγδαλα) πολύ γρήγορα.
Τυλίγουμε σε ρολό την ζύμη, σφίγγουμε γύρω της την λαδόκολλα και όλα μαζί τα τυλίγουμε με την βρεγμανη πετσέτα
Το αφήνουμε να κρυώσει, ξετυλίγουμε απο πετσέτα και λαδόκολλα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου