Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τα πραγματικά Χριστούγεννα

Υπάρχουν πολλών ειδών Χριστούγεννα. Των πιστών και των αγοραστών. Τα κοσμικά και τα οικογενειακά. Τα φωτεινά και τα μελαγχολικά.

Υπάρχουν διάφορα τοπία για Χριστούγεννα. Τα βόρεια - με πάγο και χιόνι - και τα νότια - με φοινικιές και αστέρια.

Ο κάθε άνθρωπος, κάθε χρόνο, έχει τα δικά του Χριστούγεννα. Που, από πέρυσι σε φέτος, μπορεί να απέχουν αιώνες!



Απο πολύ μικροί μάθαμε να συνδιάζουμε τα Χριστούγεννα με κάποια δώρα που θα πάρουμε. Ονειρευόμαστε ένα ασυνήθιστο δώρο κάτι που θα μας ενθουσιάσει κάτι συναρπαστικό και όμορφο που θα μας κάνει λίγο πιό ευτυχυσμένους.  Είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα έχουν σχέση με ένα δώρο – Δεν είναι κάτι υλικό και δεν πρόκειτε να μας το δώσει κάποιος άνθρωπος. Είναι το δώρο που ο Θεός έχει ήδη δώσει  στους ανθρώπους. Και αυτό το δώρο είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ η άλλιώς Εμμανουήλ ( Ο Θεός μαζί σας). Είναι ένα δώρο πραγματικά ασυνήθστο, εξωπραγματικό, ομορφο και συνάμα συναρπαστικό.........εντούτις ΑΛΗΘΙΝΟ. 
Τα ΑΛΗΘΙΝΑ Χριστούγεννα λοιπόν τα γιορτάζουν μόνο αυτοί που δέχτηκαν αυτό το δώρο – άλλοστε γι’ αυτό γιορτάζουν. Τα Χριστούγεννα κάθε αληθινού Χριστιανού δεν μπορεί να του τα χαλάσει κανείς γιατί γιορτάζει για κάτι που ήδη πήρε και όχι για κατι που περιμένει και ελπίζει ότι θα του φέρει ο Αγιος Βασίλης. Τα χριστούγεννα χωρίς Χριστό έχουν εορταστική ατμόσφαιρα αλλά στερούνται του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΩΡΟΥ.

Καλά Χριστούγεννα 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου