Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

είστε έτοιμοι μικροί σεφ? Κάνουμε μελομακάρονα

ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ 

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι

  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

  • λίγο αλάτι

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • 100 γραμμάρια καρυδόψυχα

  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη

  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι και μετά προσθέτω όλα τα υγρά.

  • Τέλος ρίχνω όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.

  • Τα ψήνω στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.

  • Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.

  • Το καλό είναι ότι όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα έχω έτοιμο το σιρόπι και τα περιχύνω όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνουμε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάμε από την άλλη.

  • Τρίβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε μ' αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχουμε μελώσει.



  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αρχειοθήκη ιστολογίου