Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

μυστήριο >!


Το ξημέρωμα βρήκε το Ρέθυμνο σε αναστάτωση, καθώς από στόμα σε στόμα διαδιδόταν το νέο της δολοφονίας.  Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε πολλούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς, οπότε το νέο προξένησε ανάμεικτα συναισθήματα. Από νωρίς η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, για να λύσει το μυστήριο του φόνου.  Το θύμα δεν είχε οικογένεια, ζούσε μόνος  του σε μία βίλα στα προάστια του Ρεθύμνου με αρκετό υπηρετικό προσωπικό να τον φροντίζει. Οι εργαζόμενοι ήταν οι πρώτοι που ανακρίθηκαν από τον αστυνόμο. Η καμαριέρα, ο γερο-κηπουρός που ζούσε στο σπιτάκι του κήπου και ο οδηγός του θύματος κλήθηκαν να δώσουν τις δικές τους μαρτυρίες.
Πρώτη κατέθεσε η καμαριέρα. Δήλωσε ότι το αφεντικό της πήρε στη συνηθισμένη ώρα, δηλαδή στις 9.00 μ.μ το δείπνο του, κάθισε στην τηλεόραση και όταν στις 11.00 μ.μ τον ρώτησε αν επιθυμούσε κάτι άλλο, της έδωσε άδεια να φύγει και να πάει να κοιμηθεί. Έτσι και έκανε. Περασμένες 2.00 π.μ ξύπνησε από τις φωνές του κηπουρού και βρήκε το αφεντικό της νεκρό στην ίδια θέση που τον είχε αφήσει. Η τηλεόραση ήταν ακόμη ανοικτή, σημάδια αναστάτωσης δεν υπήρχαν στο δωμάτιο εκτός από το ποτήρι με το ουίσκι που του σέρβιρε κάθε βράδυ και το οποίο βρισκόταν στο πάτωμα. Ένα γερό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του φαινόταν ότι ήταν η αιτία του εγκλήματος. Συμπλήρωσε ότι δεν άκουσε κάποιο θόρυβο στο συγκεκριμένο διάστημα και παραδέχτηκε ότι ο μακαρίτης δεν ήταν εύκολος άνθρωπος,  αφού κατά καιρούς είχε τσακωθεί με όλο το προσωπικό και είχε απειλήσει να τους απολύσει. Το ίδιο είχε κάνει και με αυτήν αλλά και με τον κηπουρό μέσα στη βδομάδα, γιατί τον θεωρούσε τεμπέλη.
Ο επόμενος που έδωσε κατάθεση ήταν ο κηπουρός. Είπε ότι υπέφερε από αϋπνίες και συχνά έκανε το βράδυ βόλτες στον κήπο, για να ηρεμήσει. Το ίδιο έκανε και το προηγούμενο βράδυ κατά τις 2.00 περίπου. Ξαφνικά άκουσε ένα χτύπημα της πόρτας και είδε τον οδηγό να απομακρύνεται γρήγορα από το σπίτι. Πλησίασε να δει τι είχε συμβεί. Σκούπισε το παράθυρο με το χέρι του, καθώς το κρύο από έξω και η ζέστη από το τζάκι μέσα είχαν θαμπώσει το παράθυρο,  και πλέον χωρίς τη θαμπάδα αντίκρισε ξεκάθαρα με τρόμο το αφεντικό του να έχει γύρει στην πολυθρόνα του χτυπημένος. Αίμα έτρεχε από το κεφάλι του και δε φαινόταν να είχε τις αισθήσεις του. Έμοιαζε μάλλον νεκρός. Τότε αμέσως έβαλε τις φωνές και ξύπνησε την καμαριέρα.
Τελευταίος  προσήλθε για κατάθεση ο οδηγός. Παραδέχτηκε ότι είχε λογομαχήσει με το μακαρίτη, γιατί τον ξυπνούσε στις πιο απίθανες ώρες, για να του φέρνει διάφορα πράγματα από την πόλη.  Την περασμένη νύχτα η υπομονή του εξαντλήθηκε και αφού τσακώθηκαν, του δήλωσε ότι παραιτείται και έφυγε θυμωμένος. Πήγε στο δωμάτιό του στο υπόγειο, για να κοιμηθεί, αποφασισμένος να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει το επόμενο πρωινό. Δεν είχε περάσει πολλή ώρα από το συμβάν, όταν άκουσε φωνές και πήγε στο σπίτι. Τόνισε ότι τον άφησε ζωντανό και δε γνώριζε τίποτε για τη δολοφονία.
Αφού άκουσε προσεκτικά και τους τρεις , ο αστυνόμος ποιον συνέλαβε και γιατί;



Ο κηπουρός έλεγε ψέματα. Το παράθυρο δημιουργεί υδρατμούς από τη  μέσα πλευρά , από εκεί δηλαδή που είναι η ζέστη.  Άρα αποκλείεται να το σκούπισε απέξω και να είδε στο εσωτερικό του σπιτιού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου